Vladarica košarkaških terena: 'Svako bacanje donosi poen'

 

Vedrana Nimac odmalena je bila pravi 'društveni leptirić'. Oduvijek voli gužvu i akciju te je konstantno okružena prijateljima. Kako sama kaže, rad s ljudima joj je u krvi pa stoga njezin izbor karijere nimalo ne čudi. 

- Najbolje se osjećam kada radim s ljudima, a upravo mi moje radno mjesto isto i omogućava. Svakodnevno se srećem s raznim karakterima i problematikama koje uz malu pomoć kolega uspješno rješavam. Upravo je ta suradnja jedan od faktora zbog kojih zaista volim svoje radno mjesto - priča Vedrana koja je ljudima okružena i u slobodno vrijeme.

- Ne postoji ništa ljepše nego kada u očima djeteta vidite da polako, ali sigurno razvija timski duh i ljubav prema sportu. A kada ubaci svoj prvi koš, sreći nema kraja - pojašnjava ova upravna članica i trenerica Košarkaškog kluba Labrada.
Vedrana se košarkom aktivno bavila 15-ak godina, a sada svoje znanje prenosi na najmlađe.

- Prijateljica je osnovala spomenuti klub prije 15 godina, a ja sam u svemu tome s njom od samih početaka. Uskočim kao trener kada je potrebno, a dolazim na svaku utakmicu i zdušno navijam. Često sam najglasnija u dvorani - smije se Vedrana koja osnovama košarke podučava djecu u dva uzrasta, od 2 do 6 godina pa od 6 godina nadalje. Ali to nije sve!

- Članica sam Udruge zagrebačkih košarkaških sudaca pa me često možete vidjeti sa zviždaljkom u rukama. Stroga sam, ali pravedna - dodaje. Osim što ju rad s djecom veseli i ispunjava, donosi i prilike za brojna putovanja što je svakako plus.

 

Vedrana Nimac

 

- Gotovo svaki vikend smo negdje, putujemo, družimo se, te se usput i odlično zabavljamo - priča nam ponosna teta jednogodišnjeg Mihaela kojeg još uvijek nije uspjela zainteresirati za košarku.

- Bila bih najsretnija kada bi krenuo mojim stopama, međutim ujo s druge strane lobira za nogomet pa ćemo vidjeti hoće li na kraju prevagnuti narančasta ili crno - bijela lopta - priča kroz smijeh vedra mlada žena, kako sam kaže, 'ubojite' kombinacije gena.

- Na pola sam Dalmatinka, a na pola Zagorka. Prijatelji me često zezaju da je to 'opaka' kombinacija. A i ima nešto u tome. U meni je itekako prisutan dalmatinski dišpet, dok sam druge strane zahvaljujući zagorskoj stran razvila ljubav prema dobroj kapljici pa mi veliko zadovoljstvo predstavlja i obilaženje vinarija u slobodno vrijeme - kaže Vedrana, ali njezinim hobijima tu nije kraj.

- Volim biciklizam, plivanje, košarku, nogomet, treking.... ma baš sam pravi sportski tip. Uvijek u pokretu. Osim toga, volim i izlaske pa mi mnogi kažu da sam idealno društvo kako za ture biciklom, tako i za druženje na šanku - priča nam ova diplomirana inženjerka informacijskih sustava koja je u tvrtki gdje radi prava 'veteranka'.

 

Vedrana Nimac

 

- Počela sam sada već davne 2011. godine u call centru te ubrzo postala prvi ženski dispečer što je u to vrijeme značilo vođenje smjene od otprilike 250 ljudi te dokazala kako žene i u tom poslu mogu i moraju biti ravnopravne s muškarcima - ponosna je Vedrana koja je danas voditeljica Ljudskih resursa. U poslu joj, kaže, itekako pomaže trenersko te sudačko iskustvo.

- Kada imate dobar i složan tim, osim dobrog rezultata i sjajne atmosfere čekaju vas avanture i uspomene za cijeli život. Kako na terenu, tako i u uredu - zaključuje voditeljica Odjela ljudskih resursa u Taxi Cammeu.

 

 

PROČITAJ OSTALE PRIČE...