'Plivanje uz dupine otvara novu dimenziju u mom umu'

 

Kažu da se sve u životu događa s razlogom. Vanja Mihaljčić bi se svakako složio s tom tvrdnjom.

- Prije nekoliko godina prijatelj i ja kasnili smo na maraton pa smo odlučili pozvati taksi koji nas je doslovno spasio u zadnji čas. Sjećam se kako sam, dok smo se vozili, razmišljao samo o tome kao bih volio napraviti neki fora vizual za taksi auto i eto me, danas radim upravo to - kaže Vanja koji je osim poslom jako zadovoljan i atmosferom u uredu, ali i činjenicom da mu posao ostavlja dovoljno vremena za ostale male i velike životne ljubavi.

- Voda je moj element. U njoj se osjećam slobodno, nesputano... Ipak, nije mi bilo svejedno kada sam jednom prilikom uočio peraju... Srećom, nije bila riječ o morskom psu kao što sam prvo pomislio, već o jatu dupina. Kakvo olakšanje – prepričava član KDP 'Posejdon' koji trenira na zimskom plivalištu 'Mladost', jednu od svojih brojnih pustolovina.

Dečko avanturističkog duha nikad ne miruje; voli biciklizam i uskoro planira putovanje biciklom u Italiju. Nije mu stran ni kajak, ali njegova najveća ljubav ipak je maratonsko plivanje u otvorenim vodama - moru, rijekama i jezerima.

- Zapravo volim sve sportove koji su koncipirani tako da moraš stići od točke A do točke B. U plivanje sam se zaljubio davno, a maratone plivam posljednjih šest godina - priča i pojašnjava kako je sve počelo.

Vanja Mihaljčić

- Oduvijek sam volio vodu i sve aktivnosti povezane s njom. Tako sam jedne godine odlučio otplivati svoju prvu dužu rutu. Nakon preplivanih 14 kilometara dogodila se ljubav koja traje i danas - smije se Vanja te pojašnjava kako se natječe samo ljeti, dok treninzi traju cijelu godinu.

- To je prilično naporan sport pun odricanja, ali meni ništa nije teško. U 'udarnih' 6 mjeseci treniram 4 do 5 puta tjedno i to ranom zorom, kada se većina još bori s budilicom - pojašnjava te dodaje kako je maratonsko plivanje za njega sjajan ispušni ventil.

- Kada plivam to mi je kao da meditiram. S jedne strane se potpuno opustim, a s druge me 'puca' adrenalin, pogotovo pred cilj. To je nevjerojatan osjećaj - priča te dodaje kako je plivanje zaslužno i za pokretanje kreativnih procesa u njegovoj glavi.

- Najbolje ideje pale su mi na pamet upravo za vrijeme maratona kada bih u glavi bio sam sa svojim mislima. Svatko tko se bavi kreativnim poslom zna da za dobre ideje treba okidač. Moj je, čini se, voda, samo da u njoj nema morskih pasa - zaključuje grafički dizajner iz Taxi Cammea.

 

 

PROČITAJ OSTALE PRIČE...